Wczoraj wystartowala meczem miedzy Kölner Haie z Hamburg Freezers niemiecka DEL w sezon 07/08. Mimo czwartku i transmisji telewizyznej zromadzilo sie prawie 17.000 widzow w Kölnererena. Haie wygrali 6:3, skrot meczu mozna zobaczyc na www.del.org pod punktem DEL TV, rowniez Highlights z poprzedniego sezonu. Po kazdej kolejce prezentowane bede sprawozdania z wybranych meczy.
Czy tu jeszcze ktos siedziajac na emigracji (w Niemczech) zaglada? A moze ktos z kraju co sie czasami DEL ( + nizsze niemieckie ligi) interesuje lub nawet na meczach byl ? Sam kibicuje jednej druzyny niemieckiej z nizszej ligi a od czasu do czasu zagladam rowniez na inne Lodowiska / Areny (jesli czas+kasa na to pozwala).
To się wie i rozumie
14 w Ekstralidze 1 liga Północ Południe po 10 drużyn 2 liga Północ Centrum Południe Śląsk po 14
3 liga Północ Szczecin -10 drużyn,Gdansk 8 Bydgoszcz 9 Olsztyn 6
Centrum Warszawa 10 Łódz 9 Poznań 8
Południe Lublin 7 Kielce 6 Rzeszów 9 Kraków 12
Śląsk Katowice 21 Opole 8 Wrocław 8 Legnica 8 Zielona Góra 7
3 liga czyli mam na myśli miasteczka jak Golenów Oława Strzelce Opolskie Brzesko Nowy Sącz Ropczyce
W 3 lidze mogły by grać tez takie ekipy jak Legia III W-wa
Policzyłem i wyszło mi 236 drużyn
[ Dodano: 13 Wrzesień 2016, 11:44 ]
Napisze tutaj. Wczoraj (12.09.2016r.) sie dowiedzialem ze moj Klub hokejowy zrezygnuje z gry i w nowym sezonie w lidze zagrac nie bedzie. A ze i tak sie od dluzszego czasu nieoficjalnie slyszalo ze w 2020r chcieli nasze lodowisku zburzyc to calkiem mozliwe ze tutaj juz nie tylko czasowo ale juz na zawsze koniec z hokejem w Unnie. Dla mnie to prawdziwy dramat i do tej pory jestem w szoku i ciezko mi bedzie sie z tym wszystkim pogodzic, tym bardziej ze teraz w niedziele po 7mies. wreszcie 1.domowy mecz nowego sezonu sie odbic mial a ja juz od dluzszego czasu liczylem te dni na dol az wczoraj taka wiadomosc sie dowiedzialem. A miala byc tak pieknie po awansie w seszlym sezonie ...
Zreszta co bym teraz nie pisal to i tak nie potrafie to ujac co obecnie czuje, chyba tylko osoby ktore podobny los spotkali zrozumieja jak to jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum