Mam takie pytanie. Kto i za co odciął dostęp do forum MaLkin'owi? Jak ktoś juz coś takiego robi to może wypadałoby to jakoś umotywować? Może to gdzieś jest napisane ale nie potrafiłem tego znaleź....
Wszyscy będa teraz umywać ręce założe się.Nie ma winnych i wszystko jest ok,jak gdyby nigdy nic.Niech żyje wolność słowa!!!!Niewygodnych usuwac a klakierzy niech się cieszą.
Brawo!!!
Alferek - konto nieaktywn [Usunięty]
Wysłany: 20 Luty 2008, 12:25
jeszcze wczoraj figurowal jako zalogowany ´= wydaje mi sie, ze on szuka sensacji albo robi z siebie meczennika.
Moze to jego nowa strategia w walce ze mna?
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 06 Lut 2004 Posty: 2259 Skąd: wziąć na piwo?
Wysłany: 20 Luty 2008, 19:39
Cytat:
wydaje mi sie, ze on szuka sensacji albo robi z siebie meczennika.
Savik nie może się zalogować tylko ze swojego kompa i wejść tylko na swój login, kiedy loguje się na siebie, ma informację: Zostałeś wyrzucony z tego forum. Skontaktuj się z administratorem lub moderatorem. Sprawa nie wymaga chyba komentarza...
Cytat:
Moze to jego nowa strategia w walce ze mna?
:rotfl:
Ty to zawsze potrafisz poprawić mi humor po ciężkim dniu w robo :D
Z góry zastrzegam, że ja nawet nie wchodzę do edycji użytkowników. Po tym jak
po synchronizacji użytkowników zniknęli "starzy" użytkownicy, którzy nie logowali
się jakiś rok stwierdziłem, że nie mieszam się i tyle. Dość mam narażania się na
krytykę "starych wyjadaczy".
Poza tym jaki niby miałbym mieć powód w tym wypadku ? To tyle. Piszę bo widzę,
że sprawwa nie jest zamknięta.
No to myślę, że spadłem z listy podejrzanych Co do Waszych zarzutów sam byłem
ciekaw i zajrzałem do PA (do tej małej ilości którą mi Wielebny pozostawił)
W każdym razie banów danych w ostatnich miesiącach nie zauważyłem. Nie wiem jak
z warnami bo normalnie były zawsze na głównej widoczne, a teraz nie widzę ich nawet
w PA, za to mogę zmieniać ich wartości punktowe, ale ja się nie znam przecież.
Co do wątpliwości Marcina w tym względzie jakby takowy ban istniał czy na usera czy na IP
i zostałby zdjęty (bo przeedytowany chyba nie) - zauważyłbym - no to de facto przestał by istnieć (działać).
Żabciu co do stołu i nożyc... mam nadzięję, że żartowałeś. Po prostu wszyscy widzą
jakąś tam funkcję i nie chcę być wmieszany w jakieś dziwne sprawy. To chyba jasne.
Chyba nie traktujesz tego jak tłumaczenie się... po prostu wyjaśniam i tyle.
niestety musi poczekać na Alferka tylko on ma uprawnienia na PA
Alferek - konto nieaktywn [Usunięty]
Wysłany: 22 Luty 2008, 10:46
Nie tylko ja mam uprawnienia. Ma je także Adminka, tak więc i ONA może sprawdzać logi.
Już MTiemu wyjaśniłem, że jeden z adresów IP w którym był cierpiętnik Savik vel Mał(p)kin należał, jako zmienny do gościa, który jakieś 2 lata temu został z forum wywalony. Był to ktoś z Oświęcimia. Oczywiście Mał(p)kin podał półprawdę - jak logował się z innego IP to wchodził na forum bez problemów. Ale półprawda nie miałaby wtedy wymiaru, że ktoś go blokuje. Jednak by pozbawić tego jakże zasłużonego znawcę hokeja stresu ten historyczny ban adresu IP wywaliłem z listy.
Zresztą gdybym chciał wywalić go to nacisnąłbym guzik usuwający takiego użytkownika a nie babrał się w nieskuteczne przecież wpisywanie adresu IP, który jest u niego zmienny. Przyznacie chyba, że jest to logiczne.
Bany indywiudalne zdarzyły się na tym forum kilkakrotnie, ostatnio bardzo dawno temu zostali pozbawieni członkowstwa w forum: ArturBieruń vel Attu, oraz pewien natręt co pozakładał ze 100 tematów o treści "Ceskoslovensko hokejka".
Cała ta sytuacja, wielkie zaangażowanie Żaby, eMTiego w "obronę wolności słowa" bardzo mnie zażenowała. Powód okazał się prozaiczny a insynuacje bardzo daleko idące. I jeszcze kto jak kto ale Frasier nie powinien w ogóle komentować. Tak samo nie podobała mi się wypowiedź Żaby o utworzeniu wątku "Unia" na nowo. Nie zna się, nie widzi, nie ma dostępu do logów ale z góry feruje wyroki :? Gdybym nie zadziałał to za dwa dni forum by trzeba było wyłączyć. A teraz? Transfer spadł poniżej 100MB na dzień - po prostu rewelacja.
Proszę o niekomentowanie, bo nie chce mi się dalej bić piany w temacie człowieka, który znaczy dla mnie niewiele albo jeszcze mniej. Śmiem tylko zauważyć, że to on mnie ostatnio zaczepił a nie ja jego.
[EOT]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum