Wysłany: 5 Marzec 2008, 12:25
prosty napisał/a:
devil napisał/a:
Sportami dominującymi są: piłka nożna, koszykówka, żużel, piłka ręczna i siatkówka.
:shock: żużel w hali :?: :!: chyba, ze żużel na lodzie..... ale do tego potrzeba lodu, a w tym przecież problem, że go nie ma....
Może gdybyś się choc trochę skupił na tym co czytasz to nie wypisywałbyś bzdur.
Dla Twojej informacji zawody żużlowe w ramach GP odbywają się w hali (Hamar w Norwegii i Gelsenkirchen w Niemczech) i nie są to zawody na torach lodowych. Zapytaj kolegów z Gdańska, którzy chodzą na GKS Wybrzeże.
Devil, tylko w Polsce jeszcze długo nie odbędą się GP w hali ,bo nie mamy takich hal gdzie można by zrobić tor ,który byłby torem spełniającym wymogi. Zarówno w Hamar jak i w Gelsenkirchensą bieżnie dla lekkoatletów o długości 400 m co idealnie pasuje do toru żużlowego. U nas takiej hali nie widziałem i o takiej nie wiem , być może jestem niedoinformowany. Popraw mnie jeśli się mylę.
edit, oczywiscie sie walnalem za co przepraszam, mialem na mysli Stadion Schalke i troche mi sie poplątało
Ostatnio zmieniony przez Remi1991 5 Marzec 2008, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 5 Marzec 2008, 13:38
Remi ! Nie mylisz się. Nie mamy w Polsce hali w której byłaby bieżnia 400-stu metrowa. Jednak moja wcześniejsza wypowiedż dotyczyła zainteresowania dyscyplinami sportu we Wrocławiu i nie miałem na myśli tylko tych, które rozgrywa się w hali.
Kiedyś istniał we Wrocławiu klub hokejowy KS Dolmel, który swoje mecze rozgrywał na otwartym obiekcie w miejscu gdzie dziś stoi hala Orbita.
Devil, tylko w Polsce jeszcze długo nie odbędą się GP w hali ,bo nie mamy takich hal gdzie można by zrobić tor ,który byłby torem spełniającym wymogi. Zarówno w Hamar jak i w Allianz Arena są bieżnie dla lekkoatletów o długości 400 m co idealnie pasuje do toru żużlowego. U nas takiej hali nie widziałem i o takiej nie wiem , być może jestem niedoinformowany. Popraw mnie jeśli się mylę.
Nie masz chyba na mysli tej z Monachium, poniewaz ta nie ma z cala pewnoscia zadnej biezni!?!
@Remi
Nie przepraszaj, bo kazdemu sie czasami zdarzy cos poplatac i cos palnac!
Jednak dalej nie masz racji, stadion Schalke (Veltins Arena) jest takze typowym stadionem pilkarskim bez biezni. Jednak dzieki dzisiejszej technice mozna z murawa z tego stadionu na sloneczko wyjechac i wtedy jest wystarczajaco duzo miejsca na inne imprezy, jak np. Speedwey GP, jednak jestem przekonany, ze ten tor nie odpowiada wymiarowo biezni lekkoatletycznej o dlugosci 400 m. ale wydaje mi sie, ze nie gra to tez duzej roli!
Masz racje, zmylilo mnie to ze zostal pozostawiony kawal zielonego w srodku, nie przyjrzalem sie, rzeczywiscie jest mniejszy niz boisko pilkarskie. wiec stadion nie ma biezni , jedynie murawe.
Całkowity koszt realizacji III etapu zadania wyniesie 7.000.000 zł. Budowa drugiej płyty lodowiska jako treningowej z uwagi na organizowane w 2009 roku Mistrzostwa Świata powinna rozpocząć się w III kwartale 2008 r., a zakończyć najpóźniej w marcu 2009 r. [..] Sztuczne lodowisko TOR-TOR wchodzi w skład obiektów sportowych Toruńskiego Ośrodka Sportu.
III etap zadania inwestycyjnego będzie obejmował następujący zakres robót:
- budowę płyty lodowiska o wymiarach 30x60m,
- wykonanie instalacji chłodniczej,
- zadaszenie nowej tafli lodowej - dach dwuspadowy,
- zakup trybun na ok. 200 miejsc,
- zagospodarowanie terenu.
wiesz, jak na wymagania jakie sobie stawiaja i brak druzyny hokejowej (a szkoda, ze jej nie ma. Moze kiedys reaktywuja druzyne?), to mysle ze wystarczy...
wiesz, jak na wymagania jakie sobie stawiaja i brak druzyny hokejowej (a szkoda, ze jej nie ma. Moze kiedys reaktywuja druzyne?), to mysle ze wystarczy...
z tego co wiem to amatorzy z Cieszyna grają na lodowisku w Jastrzębiu. Kilka dobrych lat temu była próba reaktywacji Piasta Cieszyn - ale umarła śmiercią naturalną.Teraz jak jest lodowisko - możliwe jest wszystko :D :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum